RADIONICE CRVENOG KRIŽA GRADA ZAGREBA POVODOM SVJETSKOG DANA PRVE POMOĆI

Tekst: N. Gotal

Foto: HCK

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb (GDCKZ) podsjeća da se svake druge subote u rujnu obilježava Svjetski dan prve pomoći. Na taj dan promovira se važnost prve pomoći te stjecanje znanja i vještina prve pomoći s ciljem spašavanja ljudskih života.

Tim povodom Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, obilježit će Svjetski dan prve pomoći na Cvjetnom trgu gdje će biti održane pokazne vježbe prve pomoći te radionice prve pomoći za najmlađe. Vježbe će se održavati u subotu, 9. rujna 2023. godine od 9 do 12 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu).

Uz pokazne vježbe i radionice, mladi Crvenog križa Zagreb tijekom cijelog prijepodneva građanima će prikazivati zbrinjavanje ozljeda a liječnici Crvenog križa Zagreb prikazivat će kardiopulmonalnu reanimaciju i uporabu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD uređaja).

Osim toga, u istom terminu, u subotu 9. rujna 2023. godine od 9 do 12 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u svojim prostorima na adresi Ilica 223, održat će edukaciju prve pomoći za građanstvo. Edukacija je potpuno besplatna!

Podsjetimo, zajednicu je iznimno važno podučiti vještinama potrebnima za neposredan odgovor u slučajevima da se zateknu na mjestu nesreće. Svrha ove edukacije je unaprijediti znanje i vještine prve reakcije među našim sugrađanima, kako bi mogli pravovremeno i na pravilan način pružiti prvu pomoć. Takav oblik pomoći na licu mjesta od vitalne je važnosti, osobito ako nije moguć brz dolazak hitne medicinske službe. Obuka iz prve pomoći i rano prepoznavanje neodgodivih stanja prve su karike u lancu preživljavanja, a kvaliteta prvog odgovora snažno ovisi o odgovarajućim znanjima i postupcima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon