17. SEMINAR JOSIPA ROGLIĆA U ZADRU

Tekst: Panopticum

Foto: Sveučilište u Zadru

17. seminar Josipa Roglića, državni stručni skup za nastavnike geografije osnovnih i srednjih škola u organizaciji Odjela za geografiju, Hrvatskog geografskog društva – Zadar, Agencije za odgoj i obrazovanje i Grada Zadra održat će se 5. travnja 2024. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Ove godine tema skupa je Darovitost i daroviti učenici na nastavi Geografije.

U okviru seminara organizira se radionica pod nazivom Osnove statističkog istraživanja u geografiji za nastavnike geografije. Cilj radionice je upoznati nastavnike s osnovnim pojmovima, mjerama i testovima koji se koriste u statističkim istraživanjima pri sumiranju i analizi podataka. Poticaj za organiziranje radionice proizlazi iz činjenice da se u geografiji kao znanstvenoj disciplini susrećemo s mnoštvom kvalitativnih i kvantitativnih podataka kojima tumačimo prirodne i društvene pojave i njihovo međudjelovanje. Svrha ove radionice je doprinijeti njihovom boljem poznavanju i aplikaciji.

Radionica će se održati na lokaciji Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, u četvrtak, 4. travnja 2024. uz kotizaciju od 20 eura i uz maksimalan broj od 20 sudionika. Prijave se primaju do 22. ožujka 2024. godine. Voditelj radionice je izv. prof. dr. sc. Ante Blaće.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon