RADIONICA UDRUGE INTERVAL S IZRADOM PRIRODNOG BAZENA

Tekst: M. Z.

Foto: Interval

Udruga Interval u suradnji sa OPG Tominić i obrtom Kallovka organizira u periodu od 26. lipnja do 5. srpnja 2020. nesvakidašnju radionicu izrade prirodnog bazena-natural pool na lokaciji Tuliševica u Lovranu. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ljubitelje prirodne, tradicijske gradnje i arhitekte krajobraza da nam se priključe na radionici izgradnje prirodnog bazena. Gradit će se tradicijskim načinom gradnje kali – lokvi – kalci, koristeći samo prirodne materijale. Na radionici svi imaju priliku naučit više o toj vještini gradnje a gradnja će se odvijati prirodnim matrijalima gdje će se raznim tradicijskim tehnikama od prirodnih glinenovapnenih žbuka do suhozidanja izgradit prirodni bazen. Radionica obuhvaća sve radove od planiranja, iskopa, formiranja vodonepropusnog sloja, suhozidanja u vodu, popločenja, formiranja biljnog sistema filtracije do samog kupanja.
Radionica je namjenjena svima koji žele naučit nešto više o toj tradicijskoj gradnji koja je ponovo postala aktualna zbog sve popularnijih prirodnih bazena, zdravih kupališta bez kemikalija. Ovakva gradnja je u skladu sa krajobrazom, kulturnim nasljeđem, tradicijom te je ekološki i financijski prihvatljivo rješenje za izgradnju ukrasnih vrtnih vodenih površina, ribnjaka i bazena.
Radi velikog zanimanja radionica je limitirana na 15 polaznika. Radionica uključuje kampiranje (sa vlastitim šatorom) na tradicionalnoj lovranskoj lehi – livadi, Društvo će nam činiti kobila Pika, 2 prča i 8 koza. U kampu je dostupan tuš sa toplom vodom, wc, doručak, marenda i večera uz tipične domaće delicije, vino i društvo obitelji Tominić-Zaccaria te autohtonim meštrom iz obrta Kallokva na izbornom lovranskom imanju obnovljenog krajobraza. Radionica će trajati 9 dana s time da se radi dvokratno, a slobodno vrijeme se može provoditi na moru, udaljenim pola sata hoda od imanja po povijesnim putovima do Medveje, hotela Štanger ili starog grada u Lovranu. Kotizacija za sve sudionike iznosi 1.500 kn. Rezervacije i detaljnje obavijesti mogu se dobiti putem elektronske pošte: [email protected] ili na telefon: 091-8852422.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon