RADIONICA O IZDVAJANJU ZELENIH POVRŠINA U URBANIM PODRUČJIMA

Tekst: UNIZD

Foto: IC EU

Hrvatsko geografsko društvo (HGD) Zadar i Sveučilište u Zadru organiziraju u srijedu, 22. lipnja 2022. besplatnu GIS radionicu na temu izdvajanja zelenih površina iz multispektralnog WV-2 snimka primjenom različitih vegetacijskih indeksa. Vegetacijski indeksi koriste se za razlikovanje vegetacijskog pokrova na temelju spektralnih karakteristika te imaju široku primjenu u brojnim znanstvenim područjima.

Radionica je namijenjena za studente Sveučilišta u Zadru, članove HGD-a i za sve ostale zainteresirane građane. Radionica će obuhvatiti teoretski i praktični dio kroz koji će se sudionici upoznati sa osnovama daljinskih istraživanja te dobiti potvrdu HGD-a o sudjelovanju. Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavni obrazac. Voditeljica radionice je mag. geografije Rina Milošević a održati će se u prostorijama informatičke učionice Sveučilišta u Zadru.

Radionica je organizirana u sklopu projekta DORAS (Dostupnost zelenih površina i javnih usluga za ranjive skupine) koji je dio poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon