BESPLATNA RADIONICA “KAMIK I GROMAČI”

Tekst: Interval

Foto: Dragodid

Ukoliko ne znate kako provesti postuskršnji vikend, udruga Interval iz Lovrana poziva sve ljubitelje kulturne baštine i sve zainteresirane ljude dobre volje da im se priključe u obnovi suhozida i pritom nauče više o mediteranskoj vještini zidanja “u suho”.

OBNOVA GROMAČA NA VIKENDU ZA PAMĆENJE

Druga po redu radionica obnove suhozida u Lovranu provodi se u suradnji s udrugom Dragodid 27. i 28. travnja 2019. godine u vremenu od 9 do 16 sati. Obnova suhozida voditi će se pod budnim okom dvaju voditelja iz udruge Dragodid, vodeće udruge za zaštitu suhozidne baštine i promicanje prijenosa zaštićene građevinske tehnike gradnje na povijesnoj stazi koja povezuje Lovran sa Lovranskom Dragom te na graničnoj općinskoj čestici 822 u Tuliševici.

“PUN PIJAT” I NOĆENJE U LOVRANSKOJ DRAGI

Iz udruge Interval sugeriraju da svi na radionicu ponesu radnu odjeću i obuću, te bocu vode, a „pun pijat“ mogu osigurati najavom do 26. travnja 2019. na broj mobitela: 091-7888 087 ili komentarom na fb eventu udruge Interval. Za sve koji dolaze na radionicu, a žive izvan Lovrana, Park prirode Učka velikodušno je ustupio “Dom za mlade volontere“ u Lovranskoj Dragi gdje volonteri mogu prespavati. Radionicu “Kamik i gromači” podržava partner Rijeka 2020 – EPK, a sufinancirana je sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lovran. Radionica je besplatna.

VAŽNE NAPOMENE

Uputa za dolazak do lokacije: Pratite glavnu cestu za Lovransku Dragu cca 5 minuta. Na izlazu iz Lignja (u opasnom zavoju) s lijeve strane produžite za “Janjetići”. Kad prođete Villu More uđite na prvo skretanje lijevo (nizbrdna cesta) i spojite se na noviju cestu s desne strane (nizbrdo). Kada ugledate privatni “portun” skrenite desno i parkirajte. Udruga Interval se nalazi cca 50 metara niže od parkinga.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost promjene termina na 4. i 5. svibnja 2019. o čemu će organizatori na vrijeme obavijestiti sve prijavljene sudionike radionice.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon