RADIONICA DHMZ I METEOROLOGA AMATERA

Tekst: Panopticum

Foto: M. Seletković

Prva radionica DHMZ-a s amaterskim udrugama i ljubiteljima meteorologije održana je u Zagrebu 20. ožujka 2019., uoči obilježavanja Svjetskog meteorološkog dana. Radionica je organizirana s ciljem uspostave partnerskog dijaloga između DHMZ-a i amatera onih okupljenih u udruge i samostalnih.

Program radionice bio je podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu su djelatnici DHMZ-a predstavili standarde i protokole koje su dužni poštovati u svom radu, planirana unaprjeđenja te obveze koje DHMZ, kao državna upravna organizacija, mora ispunjavati prema građanima Republike Hrvatske. U drugom dijelu predstavnici udruga su predstavili svoj rad te nas svojim zaraznim entuzijazmom podsjetili zašto smo odabrali meteorologiju kao poziv. U diskusiji koja se povela nakon predavanja sudionici su se složili da ova radionica treba biti tek prva u nizu te da postoji puno mogućnosti za uspostavu suradnje, a za dobrobit meteorologije kao znanosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon