RAB FILM FESTIVAL 2023.

Tekst: T. M./F. R.

Foto: POU Rab

Na 5. festivalu istraživačkog filma Rab Film Festival (RAFF) koji je započeo 18. a održava se do 23. kolovoza 2023. pod sloganom „Uroni u more istine“, bit će prikazano 10 filmova u konkurenciji, dva izvan konkurencije te četiri posebne projekcije.

Ovogodišnji RAFF donosi priče iz cijeloga svijeta i razne tematike – od borbe za ženska prava u Iranu, preuzimanja identiteta na društvenim mrežama, prijevare starijih osamljenih sugrađana, života bez roditelja do ilegalnog prijevoza migranata, onečišćenja plastikom, pritiska na život obitelji, oprosta, rata koji u Ukrajini i suživota dviju kultura u braku.

U sklopu festivala razgovarat će se o odnosu filmskih festivala i turizma, egzistenciji filmskih djelatnika, istraživačkom novinarstvu i suočavanju s prošlošću. Također, u sklopu festivala na otoku Rabu najavljena su i predavanja Tene Perišin, Nenada Puhovskog, Janet Harris i Elizabete Gojan, dok će u glazbenom programu nastupiti LaPapa, Soul Shadowsi te Radojka Šverko, koja će izvoditi pjesme i hitove iz filmskih klasika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon