PUTOVANJE MEKSIKOM – PREDAVANJE PROF. ZORANA STIPERSKOG U SKLOPU TRIBINE GEOGRAFSKI PONEDJELJAK

Tekst: Panopticum

Foto: HGD

Predavanje dr. Zorana Stiperskog u sklopu javne tribine Geografski ponedjeljak Hrvatskoga geografskog društva sa studijskog putovanja po Meksiku održati će se u ponedjeljak, 18. prosinca 2023., s početkom u 19 sati u prostorijama Geografskog odsjeka PMF-a u Zagrebu na privremenoj adresi u Domobranskoj ulici (prostori Hrvatskoga katoličkog sveučilišta). Na predavanju će biti dat naglasak na gradovima i arheološkim nalazištimakako bi sagledali bogatstvo različitih civilizacija koje su živjele na ovim prostorima.Predavanje je otvoreno za sve i besplatno je.

Meksiko je zemlja s obiljem kulturno-povijesnih znamenitosti, arheološkim nalazištima, prirodnim ljepotama i dinamičnim gradovima gdje se prelamaju povijesni slojevi brojnih predkolumbovskih naroda i civilizacija te španjolskih osvajača i doseljenika. Iako se Meksiko smješta u Novi svijet koji za razliku od Starog svijeta nema značajnije civilizacije starije od 15. st., to u slučaju Meksika to nije slučaj. U cijelom Novom svijetu dvije zemlje se posebno ističu po starim bogatim civilizacijama: Meksiko i Peru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon