SLATKE BRIGE: PUT OKO SVIJETA ZA VRIJEME KORONE

Tekst: D. S.

Foto: Costa Crociere

U nedjelju, 5. siječnja 2020. godine iz Venecije je isplovio kruzer Costa Deliziosa talijanskog brodara Costa Crociere na eksluzivno krstarenje oko svijeta. Navedeno krstarenje programom putovanja u trajanju od 112 dana završava u istoj luci polaska  26. travnja. Krstarenje koje stoji nekoliko desetaka tisuća US dolara po osobi bilo je gotovo idilično sve do pojave korona virusa. Naime, 20. veljače 2020. kapetan je obavijestio putnike o promjeni rute, te otkazao pristajanje u gradovima u Aziji. Kruzer s gotovo 1500 putnika i oko 1000 članova posade izravno se preko Tihog oceana uputio prema Australiji i Novom Zelandu. Iako na kruzeru nije bilo virusa atmosfera na putovanju više nije ista. Iako su barovi i restorani na kruzeru bili otvoreni, održavale se kazališne predstave i koncerti,  putnici nisu znali što će biti s njima nakon povratka u matičnu luku u Italiji.

Od 17. ožujka 2020., kada je u EU uvedeno ograničenje kretanja, više nitko nije došao na kruzer niti sišao s njega alii sve su se aktivnosti nastavile po program putovanja uz pojačane higijenske mjere”, istaknula je ta umirovljenica s jugozapada Francuske. Završni problemi uslijedili su ulaskom kruzera u Mediteran. Nekonzistentnost politike EU u slučaju korone odrazila se i na pomorsko-turistički promet. Iako su španjolske vlasti dopustile pristajanje broda u Barcelonu, francuska policijska uprava departmana Bouches-du-Rhone odbila je u petak, 18. travnja Costi Deliziosi pristajanje u Marseille, iako se na kruzeru nalazi gotovo 500 francuza koji su tom prilikom izrazili želju za iskrcavanjem i povratkom svojim kućama. Kruzer Costa Deliziosa sa svjetskim putnicima i njihovim slatkim brigama je trenutno na putu prema Italiji, odnosno  na ruti preko Sardinije i Sicilije do Venecije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon