PUSTI OTOK 2, OTETI: NOVI KNJIŽEVNI HIT INES HRAIN

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Mario Kovačić

Varaždinska književnica Ines Hrain ovih je dana objavila svoj sedmi roman, u izdanju Ritma misli i pod uredništvom Ljubice Ribić. Naslovnicu romana naslikala je i oblikovala Lucija Oreški.

Nakon šest uspješnica (Najdeblja, Sjajni je bal, Kolagen, Švedska grenčica, Za Rusiju s ljubavlju i Pusti otok),  autorica kreće s nastavkom avanturističkog romana za mlade, pod nazivom Pusti otok 2, Oteti. Knjiga je upravo započela svoj put prema knjižnicama i knjižarama, a njezin se prvi dio mjesecima nalazio pri vrhu čitanosti svih književnih top listi.

Prvi nastavak Pustog otoka bio je preveden i na slovenski gdje je isto tako postao hit među mladima, ali i starijima. Likovi iz prvog djela protežu se i na drugi dio romana, te Emina i Željko upadaju u još opasniju avanturu od one opisane ranije. Naime, bivaju oteti na Jadranu. Roman je zapravo tinejdžerski krimić, ali mogu ga čitati i oni od osamdeset i zasigurno ga neće ispuštati iz ruku sve do zadnje stranice.

Podsjetimo, Ines Hrain majstorica je napete „filmske“ priče. Njezin je krimić Švedska grenčica HRT adaptirao u radio dramu, a uz Pusti otok, u Sloveniji je objavljen i njezin prvi roman Najdeblja. Putem književnih promocija, autorica je poznata hrvatskoj, slovenskoj i australskoj čitalačkoj publici, te ima mnogo čitatelja diljem svijeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon