PULU PREPLAVILI OGLASI “ODSELI PUNICU U JEDNOM POTEZU”

Tekst: Istra24.hr

Foto: B. Petrović

U zadnje su vrijeme Pulu i širu okolicu preplavili oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada. Međutim, iako se autorima letaka koji su se u zadnje vrijeme pojavili u istraskoj metropoli ne može osporiti marketinški upečatljiv slogan – “Odseli punicu u jednom potezu” – lijepiti oglase posvuda po gradu nije dozvoljeno. Dapače, zakonom ih je zabranjeno na taj način oglašavati. Kako prenose lokalni nezavisni mediji, oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući.

Podsjetimo, prema Komunalnom redu Grada Pule – članku 6., zabranjeno je lijepiti i postavljati plakate, oglase i promidžbeni materijal na mjestima koja nisu predviđena za tu namjenu kao što su stabla, potporni zidovi i stupovi, pročelja zgrada, telefonske govornice, stupovi javne rasvjete, čekaonice javnog gradskog prijevoza, semafori, automobili i druga motorna vozila parkirana na javnim površinama, posude za odlaganje otpada, ograde…

Primjerice, članak 8. Komunalnog reda Grada Pule predviđa da će za plakate i drugi reklami materijal, koji je postavljen bez odobrenja nadležnog odjela, komunalni redar odmah narediti uklanjanje, a ako se oni ne uklone, naplatit će se njihovo uklanjanje osobi koja ih je postavila.

U ovom slučaju, problema za naplatu prekršajnih kazni za pulske komunalne redare ne bi trebalo biti budući se mogu pozvati na javni poziv s oglasa kojim mogu zatražiti odseljenje svoje zločeste punice. Brojevi su dostupni, kako se navodi u letku, 0-24 sata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon