PUČKA PRAVOBRANITELJICA POTVRDILA PRIJAVE DORH-U I AEM-U ZBOG GOVORA MRŽNJE U SLUČAJU ZAMBIJA

Tekst: B. M.

Foto: Ombudsman

Pučka pravobraniteljica Republike Hrvatske, Tena Šimonović Einwalter izjavila je u petak, 2. lipnja 2023. u Hrvatskom saboru da je u slučaju Zambija bilo govora mržnje upozorivši da govor mržnje dodatno može poticati i druge na različite vidove diskriminacije i nasilja.

“Bilo je pojava govora mržnje u širem i užem smislu, a to je pitanje DORH-a i sudova. Došlo je do vrlo štetnog, destruktivnog, problematičnog i opasnog isticanja pojedinih tema na način koji može direktno škoditi jer govor mržnje može poticati i druge na različite vidove diskriminacije i nasilja”, navela je pravobraniteljica tijekom rasprave o izvješću za 2021. godinu.

Šimonović Einwalter rekla je i da je slučaj Zambija otvorio brojna pitanja podsjetivši kako je na govor mržnje reagirala i dopisima DORH-u te Agenciji za zaštitu osobnih podataka i Vijeću za elektroničke medije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon