PRVI REZULTATI LOVA NA LAŽNE DIPLOME

Tekst: M. Š.

Foto: MZO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak, 31. siječnja 2019. da su pronađene tri krivotvorene diplome – jedna u osnovnoj školi i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija, istaknuvši da će svi koji su na temelju njih zaposleni dobiti izvanredni otkaz i prijavu DORH-u.
U prva dva tjedna, koliko traje provjera, MZO RH dobilo je 280 zahtjeva za provjeru te su pronađene tri koje su krivotvorene. Prema ministričinim riječima diplome su krivotvorene u deficitarnim strukama budući nedostaje nastavnika njemačkog jezika i informatike.

Naime, nakon što su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja otkrili da u toj ustanovi radi osoba s krivotvorenom diplomom, ministrica Blaženka Divjak donijela je odluku kojom će diplome oko 90.000 osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti proći izvanredan postupak provjere vjerodostojnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon