PRVE PROJEKCIJE IZBORA ZA EU PARLAMENT NAJAVLJUJU DA ĆE VIDOVIĆ KRIŠTO I KOLAKUŠIĆ BITI GLAVNE ZVIJEZDE IZBORA

Tekst: B. Matijević

Foto: Start News

Prema prvim anketama putem kojih su formirane projekcije rezulatata izbora u 2024. godini za EU parlament govore kako društvene mreže otkrivaju veliku popularnost saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto te europarlamentarca Mislava Kolakušića. I dok ih glavni mediji izbjegavaju uvrstiti u svoje ankete, istraživanje STARTmetar Demoskopa pokazuje više nego zanimljive podatke, donosi portal Start News. Analizirajući novonastale anketne rezultate portal Start News ih uspoređuje s izborima za EU parlament 2019. godine kada ankete hrvatskih mainstream medija nisu uopće spominjale Ružu Tomašić i Mislava Kolakušića, međutim oni su dosegli EP u Bruxellesu. Jednako kao ni tada, hrvatski mediji ni danas ne vide europarlamentarca Kolakušića, baš kao ni Karolinu Vidović Krišto u finalu ovogodišnjih izbora za EU parlament.

Još je prerano govoriti o tome koja će od političkih stranaka iz Hrvatske i tko će od političara biti u novom, četvrtom sazivu EU parlamenta. Naime, iznimno je teško prognozirati krajnji rezulatat, a ponajprije stoga, jer još uvijek se ne zna hoće li stranke nastupati samostalno, ili će se pribjegavati stvaranjem koalicijskih blokova.

Cijelokupni zanimljiv tekst koji nudi dvije prognoze izbornih rezulata za EU parlament 2024. pod nazivom “HDZ bi dobio čak 5 mandata da se sada održavaju izbori za EU! Imat će samo 3 ako se opozicija ozbiljno udruži! Vladajuće je moguće maknuti s vlasti jedino ozbiljnim udruživanjem!” moguće je pronaći na internetskoj poveznici portala Start News.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon