PRVA SJEDNICA VNS U 2020.

Tekst: S. R./Panopticum

Foto: Tportal

Povodom migrantske krize na granici Turske i Grčke zakazana je prva ovogodišnja sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koja će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020. s početkom u 13 sati u Uredu predsjednika Republike. Pojedinačne izjave sudionika sjednice nisu predviđene, već će nakon sastanka biti objavljeno zajedničko priopćenje za javnost.

Podsjetimo, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, koji odlučuju o temama o kojima će VNS raspravljati te supotpisuju odluke VNS-a. Sjednicama VNS-a predsjeda Predsjednik Republike. Sastav Vijeća za nacionalnu sigurnost čine Predsjednik Republike, predsjednik Vlade, član Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost, ministar obrane, ministar unutarnjih poslova, ministar vanjskih poslova, ministar pravosuđa, savjetnik Predsjednika RH za nacionalnu sigurnost, načelnik GS OS RH, ravnatelj SOA-e, ravnatelj VSOA-e i predstojnik UVNS-a. Osim njih, u radu Vijeća za nacionalnu sigurnost sudjeluje i predsjednik Hrvatskog sabora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon