PROSLAVLJEN MEĐUNARODNI DAN ARHIVA

Tekst: R. F.

Foto: Ministarstvo kulture

Proslava Međunarodnoga dana arhiva  –  9. lipnja 2019. u Hrvatskoj obilježena je sa središnjom temom – biciklom. Tema je odabrana zbog 200. obljetnice patentiranja bicikla. Navedenu temu arhivi su popratiti raznovrsnim događanjima: izložbama, promocijama izdanja, nagradnim igrama, ciklo-kino projekcijama, predavanjima značajnih biciklista svoga kraja, igraonicama, predstavljanjima edukativnih igara. Svi su sadržaji nastali na temelju pisanih, slikovnih, fotografskih, filmskih, audio i drugih zapisa koji se čuvaju u arhivskim ustanovama.

Medijsko praćenje ovogodišnjega Međunarodnog dana arhiva u Hrvatskoj financirano je sredstvima Ministarstva kulture. U tu svrhu tiskan je plakat i programska knjižica u nakladi Hrvatskoga arhivističkog društva, koja sadrži informacije o svim ovogodišnjim programima kojima arhivske ustanove u Hrvatskoj obilježavaju taj dan.

U Zagrebu je Međunarodni dan arhiva obilježen u HDA, jednoj od najljepših građevina iz razdoblja artdekoa koji zajedno s obližnjim Botaničkim vrtom čini jedinstvenu urbanističko-arhitektonsku cjelinu hrvatske metropole.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon