PROMOCIJA KNJIGE VIDA BARIĆA U RIJEČKOM MORSKOM PRASCU

Tekst: M. Rončević

Foto: K. Smok

Povodom objave knjige Vida Barića pod naslovom “Vrabac protiv dabrova i ostale novinske priče” u Rijeci će se u ponedjeljak, 26. travnja 2021. održati promocija knjige u Morskom Prascu na Kantridi. Knjiga donosi izabrane Barićeve reportaže, prvotno objavljene u izdanjima Jutarnjeg lista u periodu od 2017. do 2021. godine.

O knjizi će s autorom razgovarati Šura Dumanić iz izdavačke kuće Shura publikacije koja je i objavila knjigu te Ervin Pavleković, novinar Novog lista, doktorand humanističkih znanosti i filmski kritičar.

Iza autora je već zapaženi prvijenac – satirični roman “Fiumanski, opet lažeš” u čijem je središtu priča o mladom i nadobudnom tabloidnom novinaru Liviju Fiumanskom. U “Vrapcu”, s druge strane, autor donosi ono o čemu kroz stranice tog satiričnog romana mašta njegov junak: sabire svoje narativno-literarne novinske reportaže, zapravo živopisne, nefikcionalne priče o ljudima, mjestima i događajima. Vid Barić magistrirao je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu. Dobitnik je nagrade Fra Ma Fu za najbolju novinsku reportažu u 2018. godini. Piše prozu i novinske tekstove, s posebnim interesom za reportažu. Nekadašnji je profesionalni snowboarder, hrvatski reprezentativac i autor više snowboarderskih filmova kao član međunarodnog kolektiva YOUGOFIRST.

Osim u Rijeci, najavljena je promocija knjige i u Zagrebu, a održat će se u Booksi u srijedu, 5. svibnja 2021. U zagrebačkoj Booksi će s autorom o knjizi govoriti pisac i urednik Andrija Škare te Feđa Gavrilović, povjesničar umjetnosti i komparatist književnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon