PROMOCIJA KNJIGE “PTICE HRVATSKE I EU” 

Tekst: Panopticum

Foto: IRB

Institut Ruđer Bošković (IRB) i Biom pozivaju na predstavljanje hrvatskog izdanja najpoznatijeg i najpotpunijeg priručnika o pticama, tzv Collinsa, u izdanju udruge Biom, koje će se održati u srijedu, 13. ožujka 2019. na IRB-u, Bijenička cesta 54, u 15 sati. Predstavljanje će se održati u sklopu 141. kolokvija Centra za znanstvene informacije u predavaonici 3. krila. Urednik Vedran Lucić će predstaviti knjigu i održati informativno predavanje o praktičnom korištenju knjige u promatranju ptica.

Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od milijun primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström.

Priručnik na 440 stranica donosi preko 4 tisuće ilustracija svih hrvatskih i europskih ptica. U knjizi se nalaze informacije neophodne za prepoznavanje svih vrsta ptica Hrvatske u svako doba godine te tekstovi o izgledu, veličini, staništu, rasprostranjenosti i glasanju ptica.

Onima koji se prvi put susreću s promatranjem ptica mnogo je lakše ako viđeno mogu usporediti sa slikom odmah nakon što je ptica uočena. No, opsežnost i stručnost nisu njezine jedine odlike. Autori su u opise unijeli životne priče, detalje i usporedbe koje knjizi daju ljudskost i pristupačnost. Za vrije promocije knjigu će biti moguće kupiti po cijeni od 130 kuna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon