PROMOCIJA KNJIGE NENADA RAOSA „MALA ŠKOLA PISANJA“

Tekst: T. M.

Foto: HDKI

Promocija knjige prof. Nenada Raosa pod nazivom “Mala škola pisanja (za znanstvenike i popularizatore)” održati će se u petak, 6. prosinca 2019. u 14.30 sati u prostorijama Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT), Marulićev trg 19 u Zagrebu. Knjiga ima 144 stranice a izdavači su Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Hrvatsko prirodoslovno društvo iz Zagreba. Ulaz je slobodan.

Knjiga Mala škola pisanja je po svojem karakteru – škola, s 30 lekcija i mnoštvom primjera, te dodatkom od 9 opsežno razrađenih primjera. Baš kao i u svakoj dobroj školi, čitatelj dobiva jasne smjernice što je u Hrvatskom jeziku dobar izričaj, a što loš. Što treba izbjegavati, i kako napraviti bolju rečenicu, oblikovati jasniju misao. I poput prave škole, to se postiže analizom stvarnih tekstova, sagledavanjem pogrešaka u njima i odabirom mogućih ispravaka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon