PROMOCIJA KNJIGE “HRVATSKA I VIJEĆE EU”

Tekst: D. S. / MVEP

Foto: HINA

U knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana je u četvrtak, 31. siječnja 2019. promocija knjige „Hrvatska i Vijeće Europe: Trnoviti put“, autorice mr. sc. Daniele Petričević Golojuh, koju je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo u prigodi predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe (18. svibnja – 21. studenoga 2018.).
Na predstavljanju knjige uzvanicima su se obratili: akademik Frano Parać, potpredsjednik HAZU, državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić, ujedno izaslanica Predsjednika Vlade RH, recenzent knjige i član suradnik HAZU Stjepan Ćosić te autorica knjige Daniela Petričević Golojuh.
Najveći značaj ove knjige originalno objavljene 2015. godine, ogleda se u kronološkom prikazu svih političkih i diplomatskih aktivnosti koje je Hrvatska morala poduzeti, tražeći svoje mjesto na međunarodnoj pozornici. Članstvo u Vijeću Europe, uz primanje u Ujedinjene narode (UN) i Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OESS), bilo je među prvim većim uspjesima Hrvatske diplomacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon