PROMOCIJA EU PROJEKTA ILI NASILNICE IZ VINOGRADSKE BOLNICE?

Tekst: R. F.

Foto: Zagreb-info

Uoči nedjeljnih unutarstranačkih izbora u HDZ-u, u tiskanom izdanju jednog hrvatskog dnevnog lista specijaliziranog za poslovne korisnike, a i šire, objavljen je u petak, 13. ožujka 2020. tzv. promocijski novinarski članak pod naslovom „Optimizacija i poboljšanje učinkovitosti radiološke dijagnostike zbog smanjenja lista čekanja“ s obiljem fotografija osobe optužene za nasilništvo i mobbing u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, a koji se dogodio 18. prosinca 2019. godine, kada je prijavljena djelatnica bolnice, a prema navodima svjedoka, verbalno i fizički napala kolegicu te prozivala medije da insinuiraju i lažu o navedenom incidentu koji je bio u značajnoj mjeri popraćen u gotovo svim hrvatskim medijima.

Međutim, dok navedeni PR tekst s temom o učinkovitim ljudskim potencijalima sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 32,5 milijuna kuna veliča lik i djelo suspektne djelatnice zagrebačke bolnice, izdavač tiskanog izdanja se ogradio od sadržaja objavljenog promidžbenog materijala te naveo da je medijski sadržaj objavljenog materijala isključiva odgovornost Referentnog centra za radiologijsku prevenciju, dijagnostiku, terapiju i rehabilitaciju bolesti glave i vrata Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske KBC-a Sestre milosrdnice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon