PROJEKT SIMS: RADIONICE U SKLOPU NOVINARSKE AKADEMIJE

Tekst: Panopticum

Foto: Faktor

U sklopu projekta SIMS (Socijalna inkluzija mladih), 16. studenog 2021. održati će se radionica pod nazivom “Specifična problematika hrvatskog tržišta rada”. To je prva edukacija u sklopu druge Novinarske akademije na kojoj će se sudionici projekta SIMS upoznati s problemima s kojima se mladi u Hrvatskoj susreću kada je u pitanju tržište rada.

Naime, tržište rada u Hrvatskoj karakterizira neusklađenost između ponude i potražnje, a mladi koji izlaze iz sustava obrazovanja često nemaju potrebne vještine za ulazak na tržište. Usto, hrvatska je ekonomija pogođena koronakrizom, što je pridonijelo već ionako brojnim izazovima s kojima se hrvatsko tržište rada susreće.

Nakon prve, druga edukacija bavit će se kreativnim izvještavanjem, nakon čega slijedi edukacija o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje. Raspored svih edukacija u drugoj Novinarskoj akademije dostupan je na internetskoj stranici projekta SIMS. Projekt je sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon