PROJEKT O SIMBOLIMA HRVATSKOG IDENTITETA

Tekst: B. D.

Foto: I. D.

Centar za kulturu Trešnjevka (CKT) u četvrtak, 18. travnja 2019. u 20 sati započinje  interdisciplinarni projekt pod nazivom Hrvatski simbolički identitet, a prva tema susreta su Hrvatski državni blagdani pod vodstvom dr. sc. Tijane Trako Poljak. Ovaj projekt se bavi suvremenim hrvatskim simboličkim identitetom zemlje koji je iznimno važan kao pretežito vizualni način njenog predstavljanja prema drugim zemljama i narodima kao i prema vlastitim građanima. Fokus će biti na tri najvažnija službena državna simbola, određena kao takva najvišim međunarodnim i državnim pravnim aktima: zastava i grb, himna i državni blagdani. Autorica projekta je dr. sc. Tijana Trako Poljak.

Cilj je povezati znanstvenike i stručnjake koji se bave istraživanjem suvremenih hrvatskih simbola sa širom javnošću koju se kroz niz tribina želi upoznati s važnošću postojanja i očuvanja simboličkog nacionalnog i državnog identiteta, te s poviješću nastanka i razvoja, sadržaja, promjena i primjena hrvatskih državnih simbola.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon