PROJEKT DIGITALNE PRIJAVE ZA POMOĆ NOVOROĐENOG DJETETA

Tekst: D. Sremiš

Foto: www.zagreb.hr

Nova online usluga zagrebačke Gradske uprave pod nazivom “e-Bebe”, digitalna prijava za novčanu pomoć za opremanje novorođenog djeteta, predstavljena je prije nekoliko dana na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Postupak prijave se pojednostavljuje, a za zahtjev više neće biti potrebni nikakvi papiri.Naime, projekt “e-Bebe” omogućava brzo i sigurno podnošenje zahtjeva u potpunosti bez papira i bez prikupljanja raznih potvrda u drugim institucijama jer je usluga automatski povezana s bazama podataka MUP-a i Ministarstva uprave. Zahtjev se može ispuniti preko poveznice na web stranicama Grada Zagreba čime je osigurana 24-satna pristupačnost usluge s bilo koje lokacije.

Inače, Grad Zagreb već drugu godinu zaredom bilježi pozitivnu stopu nataliteta. Pročelnica Ureda za demografiju Mila Jelavić je istaknula da je Grad Zagreb poduzeo konkretne korake za demografsku obnovu već kad su se prvi znakovi negativnog rasta primijetili na državnoj razini nakon popisa stanovništva 2001. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon