PROGLAŠENI NAGRAĐENI UMJETNICI U SKLOPU 5. MEĐUNARODNOG TRIJENALA AUTOPORTRETA

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

U sklopu izložbe 5. Međunarodni trijenale autoportreta u ponedjeljak, 26. travnja 2021. stručni žiri je između 81 autora koji su putem javnog natječaja izabrani te sudjeluju na izložbi odabrao i nagradio dvije umjetnice. Nagrađene su Diana Sokolić i Maruša Štibelj. Izabrane umjetnice će u naredne dvije godine samostalno izlagati u Galeriji Prica u Samoboru.

Diana Sokolić je rođena 1959. godine u Rijeci. Diplomirala na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 1981. godine. Suradnica majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera.Članica HZSU-a, HDLU-a Zagreb, HDLUR-a, INSE-e, ULUPUHA-a.

Umjetnica Maruša Štibelj je rođena 1986. godine u Kranju. Diplomirala je likovnu pedagogiju na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.Članica Slovenian Association of Fine Arts Societies – ZDSLU and LDK.

Trijenale Autoportreta gaji od početka i historiografski pogled na naslovnu temu što postiže uključivanjem u izložbu retrospektivnoga pregleda odabranih radova. Na taj način posjetitelji mogu sagledati ostvarenja prošlih razdoblja usporedo s recentnima, uvjetovanima trogodišnjim ritmom manifestacije.

Autor izložbe Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar a izložba ostaje otvorena do 16. svibnja 2021. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon