PROGLAŠEN ZAVRŠETAK PRUTUPOŽARNE SEZONE

Tekst: N. F.

Foto: HVZ

S danom 25. rujna 2019., stupila je na snagu Odluka o prijevremenom završetku glavnog napora požarne sezone. Odluka je to koju je donio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković temeljem situacije na terenu, uz konzultacije s nadležnim županijskim zapovjednicima i zapovjednikom vojnih snaga, a vezano za klimatske značajke i vremenske prilike duž cijelog priobalja. Prvenstveno se to odnosi na duže razdoblje sa značajnijim padalinama te vrlo malom opasnosti od izbijanja šumskih požara.

Zbog navedene Odluke, izdana je i Zapovijed kojom s današnjim danom u 12 sati prestaje s radom i Operativno vatrogasno zapovjedništvo RH. U slučaju izbijanja većeg broja požara, nastanka velikih požara ili potrebe žurnog angažiranja značajnijih resursa, komunikacija će se odvijati putem Vatrogasnog operativnog središta Hrvatske vatrogasne zajednice iz prostora u Zagrebu.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon