PROGEO-HRVATSKA OTVORIO INFOCENTAR GEOPARK RAB

Tekst: Lj. M.

Foto: ProGEO-Hrvatska

U subotu, 1. lipnja 2019. Udruga ProGEO-Hrvatska otvorila je Infocentar Geopark Rab u gradu Rabu u prostorima Zimskog kina Rab. Članica udruge Marina Čalogović biti će stručna voditeljica u Infocentru od 1. lipnja do 31. listopada 2019. godine.
Ako se nađete na Rabu svakako posjetite Infocentar. Bude li vruče ljeto i prevlada želja za kupanjem i sunčanjem, barem prikupite informacije koje pozivaju na dolazak u proljeće ili jesen, pa i zimi, kada je ugodnije hodati u prirodi i upoznavati georaznolikost otoka Raba.

Dolaskom u Infocentar možete od stručne voditeljice dobiti tumačenja o georaznolikosti otoka, kao i sve informacije vezane za obilazak geo-staza. U Infocentru se nalaze mala geološka biblioteka i zbirka stijena, minerala i fosila s područja Geoparka Rab. Zavirite u geološke zanimljivosti.

ProGEO-Hrvatska je Hrvatska udruga za promicanje i zaštitu geološke baštine, koja okuplja kako stručnjake tako i prijatelje prirode i ljubitelje geologije. Osnovana je 2005. godine temeljem stečenih iskustava kao znanstveno-stručna nevladina udruga i registrirana u Zagrebu. Zadaća Udruge je unapređivanje zaštite geološke baštine u Hrvatskoj, zaštite lokaliteta i krajobraza posebne geološke vrijednosti, promicanje geološke znanosti i spoznaja o jedinstvenoj i neobnovljivoj baštini našeg planeta Zemlje. Udruga djeluje na području obrazovanja, znanost i istraživanja, održivog razvoja, te zaštita okoliša i prirode.

Udruga je član ProGEO europske asocijacije za zaštitu geološke baštine. Udruga nastupa kao Nacionalna grupa predstavnika u ProGEO europskoj asocijaciji za zaštitu geološke baštine, čiji znak koristi, i kao takova zastupa ciljeve ProGEO europske asocijacije, te surađuje s odgovarajućim udrugama i društvima u zemlji i inozemstvu, i s međunarodnim strukovnim organizacijama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon