PROF. DR. JURE ZOVKO POSTAO PREDSJEDNIK MEĐUNARODNE AKADEMIJE ZA FILOZOFIJU ZNANOSTI

Tekst: R. F.

Foto: HRT

Hrvatski filozof prof. dr. Jure Zovko na ovogodišnjoj konferenciji Međunarodne akademije za filozofiju znanosti sa sjedištem u Bruxellesu (AIPS – Académie Internationale de Philosophie des Sciences – Bruxelles), održanoj u četvrtak 14. listopada 2021., izabran je za predsjednika te renomirane svjetske znanstvene organizacije, čiji su članovi među ostalima bili i nobelovci iz raznih znanstvenih područja. Napomenimo i to kako je prof. Zovko također istovremeno zamjenik predsjednika Međunarodne filozofske akademije Institut international de philosophie  sa sjedištem u Parizu.

Prof. Zovko postao je redovitim članom AIPS-a 2010. godine, a bio je i pomoćnik predsjednika od 2015. do 2018. Međunarodna akademija za filozofiju znanosti okuplja najuglednije svjetske filozofe znanosti, logičare i stručnjake za metodologiju znanosti, a o njezinoj važnosti govori i činjenica da su tek ove godine za redovite članove izabrani ugledni filozofi Harvey Brown, Otavio Bueno, Chen Bo, Pascal Engel, Stephen French, Martin Kusch, Hellen Longino, Penelope Maddy i Johan van Benthem.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon