PROBLEM PARKINGA U SESVETAMA: OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU TOMISLAVU TOMAŠEVIĆU

Tekst: Frano Rupčić

Foto: G. Z./F. R.

Frano Rupčić, stanovnik Selčine uputio je posljednjeg dana 2021. godine otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću vezano uz problem parkirališnih mjesta u tom, uz Novi Jelkovec, najgušće naseljenom dijelu Sesveta. U nastavku u cijelosti prenosimo otvoreno pismo , i to kako slijedi:

Poštovani gradonačelniče i svi primatelji,

Želim ukazati na problem stanovnika Selčine u Sesvetama s parkiranjem automobila i ispisivanjem kazni za parkiranje od strane prometnih redara. Intenzivnija izgradnja ovog dijela kvarta započela je prije 30-40 godina, kada se uz zgrade napravio tada već nedovoljan broj parkirnih mjesta, te su se stanari parkirali i na Selčinskoj ulici na neoznačenim mjestima, već 30-ak godina. Izgrađene su i nove zgrade, a broj automobila je rastao, te raste i dalje, čime se konstantno povećava problem parkiranja.

Prije otprilike 2 godine na Selčini su bila ucrtana parkirna mjesta i to na otprilike 60 posto ukupnog broja mjesta na ulici gdje se u zadnjih 30 godina normalno parkiralo, bez ometanja prometa. Osim toga su npr. preko puta Selčinske 13 i 15 parkirna mjesta vrlo široko ucrtana, tamo gdje su se stanari ranije gusto parkirali zbog gorućeg problema. Kao vrhunac, prometno i komunalno redarstvo Grada Zagreba otada je počelo povremeno ispostavljati kazne za nepropisno parkirane automobile na mjestima koja nisu označena a na kojima se stanovnici parkiraju zadnjih 30 godina, bez ugrožavanja prometa automobila i prolaska pješaka! Time punimo proračun Grada Zagreba, koji nam nije dao rješenje za propisno parkiranje na Selčini. Kazne se dijele povremeno, kako-kada i koga zapadne. Jučer sam i ja jednu dobio.

Stanovnici koji nisu uspjeli pri dolasku kući pronaći označeno parking mjesto svaki dan strepe od moguće kazne, koja se dobiva kao na lutriji. Naši gosti i majstori koji nam dolaze također su neki već dobili kazne za parkiranje na neoznačenim mjestima. Osim toga, ako dođete na Selčinu oko ponoći, nećete moći pronaći parking ni na označenim ni na neoznačenim mjestima.

Molim Grad Zagreb da nam odgovori gdje svi stanovnici Selčine propisno mogu parkirati svoje osobne automobile. Prometnice koje su izgrađene i na kojima se parkiraju automobili koriste isključivo stanovnici naselja Selčina.

Pošto rješenje do sada nije pronađeno, molim gradonačelnika i ostale ovlaštene osobe da zabrane izdavanje kazni za parkiranje osobnih automobila koji ne ugrožavaju prolazak automobila i pješaka na Selčini. Na dosadašnji način se nepotrebno uznemiruju građani-stanovnici naselja, a posebno je to neprimjereno u vrijeme blagdana oko Božića i Nove godine.

O ovom problemu izvijestio sam novinarku HINA-e Marinu Bujan, ovim obavještavam portal Sesvete danas, te ukoliko bude potrebno, namjeravam izvijestiti i ostale medije koji se bave gradskim temama u Zagrebu. Zahvaljujem na razmatranju ove problematike, te vezano uz izdavanje kazni očekujem razumno i pravedno rješenje. Napominjem da se na navedenom dijelu prometnice oduvijek zaustavljaju i parkiraju automobili, jer se time ne ugrožava prolazak automobila i stanovnika naselja.

Konkretan primjer ispostavljene Obavijesti o počinjenom prekršaju šaljem u prilogu, uz fotografiju.

S poštovanjem, Frano Rupčić

Sesvete, 31. prosinca 2021.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon