PRLJIĆ SAMARDŽIJA PONOVO IZABRANA ZA REKTORICU SVEUČILIŠTA U RIJECI

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Grad Rijeka

Na svečanoj izbornoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj u petak, 26. veljače 2021. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, jednoglasnom odlukom svih članica i članova Senata, u svoj je drugi rektorski mandat izabrana prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija. Izborna je sjednica održana u Auli Magni Rektorata, sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama. Kandidatkinja je svoj program predstavila članovima Senata na 50. sjednici, održanoj 15. veljače, a Studentskom zboru Sveučilišta 16. veljače 2021. godine.

Podsjetimo, rektora tajnim glasovanjem bira Senat koji broji 24 člana – rektorica Sveučilišta u Rijeci, 12 dekana fakulteta/akademije, 4 pročelnika sveučilišnih odjela, 2 predstavnika ostalih sastavnica i 5 predstavnika studenata. Senat Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 48. sjednici, održanoj 22. prosinca 2020. otvorio je postupak izbora rektora Odlukom o pokretanju postupka za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2021.-2025. i imenovanje Povjerenstva za prikupljanje prijava za izbor rektora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon