PRIORITET MINISTARSTVA I CJELOKUPNE VLADE JE DEMOGRAFSKA REVITALIZACIJA

Tekst: D. S.

Foto: HRT

Nasljednica kontroverzne ministrice Nade Murganić, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vladi Andreja Plenkovića nedavno se obratila javnosti putem javnog medijskog servisa te odgovarala na pitanja vezana za projekte unutar ministarstva, socijalnu politiku, demografske probleme i održivosti obitelji.

Naime, zbog izuzetno složene demografske situacije u RH Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao iznimno složen resor neprekidno se nalazi u fokusu javnosti, posebno zbog pada nataliteta, odlaska mladih u inozemstvo u potrazi za boljim životom, borbe protiv nasilja u obitelji do nužnosti jačanja socijalnog sustava.

Novoimenovana ministrica Vesna Bedeković naglašava kako je strateški dokument njenog ministarstva donošenje strategije demografske revitalizacije RH od nacionalne važnosti za Hrvatsku te da je aktualna vlada, prva vlada od samostalnosti Hrvatske koja je osvijestila problem negativnih demografskih kretanja.
Nadalje, ministrica Bedeković je ocijenila kako je važan prioritet osnaživanje hrvatske obitelji kao temelja hrvatskog društva. Osim toga, problem stanovanja mladih, stambenog osamostaljivanja, zapošljavanja kao i osnivanja obitelji vrlo je prisutan na dnevnoj bazi. Kako u zaključku navodi, ona osobno ozbiljno radi na rješavanju tog problema kao i na dijalogu s mladima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon