PRIOPĆENJE KGK O STANJU U TURIZMU I DEMOGRAFIJI

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Ured predsjednice RH

Povodom dva događaja koji su obilježili hrvatski medijski prostor u prvoj polovici srpnja 2019., a odnose se na neuobičajen posrtaj u ostvarivanju najavljenih turističkih prognoza i ciljeva HTZ-a i Ministarstva turizma RH za ljetnu sezonu 2019. kao i na održavanje međunarodne konferencije o demografiji u Dubrovniku od strane nesvakidašnjih organizatora – bankarskog lobija iz HNB i MMF-a bez sudjelovanja struke, a koji su upravo prepoznati  u široj javnosti kao jedan od generatora i uzročnika brutalnog iseljavanja stanovništva Republike Hrvatske, o čemu svjedoče stotine tisuća blokiranih građana RH kao i netransparentni kriteriji s elementima zelenaštva u načinu dodjeljivanja bankarskih kredita mlađem dijelu populacije u nastojanju rješavanja njihovog gorućeg stambenog pitanja, uputili smo zamolbu predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović za komentar aktualnih događaja.

U nastavku teksta donosimo dobiveno priopćenje iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske, odnosno iz Službe za odnose s javnošću koje potpisuje Natalia Tadić, a u kojem je iz nekog razloga izostao komentar s pogledom Pantovčaka na najnovije negativne događaje u hrvatskom  turističkom sektoru dok su prokomentirana samo demografska zbivanja u RH.

Službeno priopćenje predsjednice RH:

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović često ponavlja kako je demografija i dalje pitanje svih pitanja jer je država suverena onoliko koliko je u stanju štititi i promicati vitalne državne i nacionalne interese, posebice kroz čuvanje i unaprjeđenje gospodarske i demografske supstancije. Isto tako, potrebno je provoditi programe poticanja investicija i zapošljavanja u pograničnim i ruralnim državnim područjima kako bi se zaustavilo iseljavanje, a osim toga, i država mora poduzetnike osloboditi suvišnog administriranja i nepotrebne presije kako bi se povećale investicije i broj zaposlenih.”

S poštovanjem,

Natalia Tadić

Služba za odnose s javnošću / Ured predsjednice Republike Hrvatske

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon