PRIJEDLOG ZA JEDNODNEVNI IZLET – USKRSNI PONEDJELJAK U NACIONALNOM PARKU PAKLENICA

Tekst: A. Hammar

Foto: NP Paklenica

Nacionalni park Paklenica u svojim promotivnim nastojanjima poziva sve planinare, šetače i ljubitelje prirode ali i one koji to nisu da Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja 2022. s obitelji ili prijateljima provedu u nesvakidašnjem ambijentu uz južne, primorske padine planinskih vrhova i okomito urezanih kanjona Velebita.

Kako ističu u NP Paklenica, za taj izletnički prijedlog ima više razloga. Naime, povodom Uskrsa NP Paklenica pripremila je posebnu ponudu s obiteljskom ulaznicom u park po jedinstvenoj cijeni od 80 kn koja uključuje ulaz za dvije odrasle osobe s djecom. Nadalje, svim posjetiteljima NP Paklenica omogućeno je navedenog dana besplatno razgledavanje špilje Manita peć u vremenskom periodu od 10 do 13 sati. Osim toga, uprava NP Paklenica se pobrinula i za posebni paninarski menu toga dana u popularnoj Lugarnici gdje je u ponudi varivo od graha ili kobasice na žaru s cijenom porcije od 30 kn po osobi.

U NP Paklenica također napominju kako je dokaz da vrijeme Uskrsa doista dolazi, pojava uskršnjeg leptira koji je dolaskom proljeća čest gost na području Paklenice, odnosno samo u periodu od kraja ožujka, te u mjesecima travnju i svibnju. Paklenički leptir je vezan uz biljku hraniteljicu – vučju stopu, te je iznimno osjetljiv na promjene u staništu na kojem se pojavljuje poput cvijetnih livada ili rubova šuma.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon