PRIJEDLOG DANA BEZ VOZILA U EU

Tekst: R. F.                                                                                                                    Foto: Reuters

Europa bi trebala uvesti dan bez vozila kako bi se ublažilo zagađenje zraka, predložili su u subotu gradonačelnici Pariza i Bruxellesa uoči takvog dana u njihovim gradovima. Poziv je upućen u obliku zajedničkog priopćenja pariške gradonačelnice Anne Hidalgo i briselskog kolege Philippea Closea. Oni su upozorili na “hitnost klimatskih pitanja i zdravstvene učinke zagađenja”.

U oba glavna grada u nedjelju nema vožnje automobilima u okviru Dana europske baštine 2018., vikenda kulturnih događanja koji se održavaju svake godine u zemljama Unije.

U Parizu je gradska uprava objavila da će od 7. listopada 2018. godine u šest područja u središtu grada biti zabranjen promet svake prve nedjelju u mjesecu. Kako navode iz gradskog ureda Paiza, između 2017. i  2018. promet automobilima u središtu Pariza smanjio se šest posto, što je u odgovarajućoj mjeri smanjilo i zagađenje zraka.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon