PRIČE IZ DAVNINA U VLAKOVIMA HŽ

Tekst: Panopticum

Foto: HŽ

Manifestacija “U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić”, koja se tradicionalno održava u Slavonskom Brodu, ove godine će se održati od 7. do 13. travnja 2019. i bit će obogaćena putovanjem vlakom u kojemu će se posjetitelji moći družiti s likovima iz djela najpoznatije hrvatske spisateljice bajki, gledati animirane filmove i čuti neke od najljepših pripovjetki. Putnike iz Zagreba i drugih gradova na putu vlakom prema Slavonskom brodu pratit će pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori i snimatelji Story Land Express posade, na čelu s umjetnicom Helenom Bulaja Madunić.

Prvo putovanje kreće 7. travnja 2019., a s posjetiteljima će vlakom iz davnina od Zagreba do Slavonskoga Broda, gdje je Ivana Brlić Mažuranić napisala neka od svojih najpoznatijih djela, putovati njeni likovi Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz “Priča iz davnina”. Putnici će u vlaku moći sudjelovati u posebno osmišljenom programu interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica, a po dolasku u Slavonski Brod očekuje ih Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert zagrebačkoga etno benda Balkalar.

Inicijator i pokrovitelj manifestacije je Grad Slavonski Brod, a suradnici na projektu su umjetnica Helena Bulaja Madunić, Laboratorij Zabave te Hrvatske željeznice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon