PRESLAGIVANJE U STYRIA GRUPI

Tekst: HINA/Panopticum

Foto: www.poslovni.hr

Styria Media International i Adria Media Grupa započeli su proces prodaje 25 posto udjela vlasništva Styria Media Internationala u Adria Mediji Zagreb, vodećoj hrvatskoj medijskoj kući koja se bavi izdavanjem magazina te od 1. rujna 2019. godine Adria Media Grupa planira preuzeti stopostotno vlasništvo u Adria Mediji Zagreb, priopćeno je u ponedjeljak, 15. travnja 2019. iz Styria grupe.

NASTAVAK INVESTICIJA

Kako se navodi u priopćenju, za Styria Grupu, vodećeg news izdavača u printu i na webu, ova odluka o izlasku iz segmenta izdavanja magazina je posljedica jasnog strateškog fokusa na osnovno news poslovanje. S druge strane, ističe se, odluka o potpunom preuzimanju vlasništva nad Adria Media Zagreb za Adria Media Grupu “podrazumijeva nastavak investicija s posebnim fokusom na digitalno poslovanje i učvršćivanje regionalno dominantne pozicije u lifestyle segmentu”.

VIZIJA DIGITALNE TRANSFORMACIJE

Predstavnici vlasnika izrazili su posebnu zahvalnost Upravi i zaposlenima u Adria Media Zagreb koji su “prethodnih godinu dana ostvarili impresivne rezultate i transformirali Adria Mediju Zagreb u lidersku medijsku kuću magazina s jasno definiranom dugoročnom i održivom strategijom njezina razvoja”, navodi se u priopćenju i dodaje da Styria Media International i Adria Media Grupa nastavljaju poslovnu suradnju “dijeleći viziju neophodnosti digitalne transformacije” s ciljem daljnjeg razvoja tržišta.

PREPAKIRAVANJE VLASNIŠTVA

Prevedeno s uvodnog brokerskog rječnika, Styria Grupa udio u vlasništvu Adria Mediji Zagreb prodaje, odnosno prenosi u cijelosti beogradskoj Adria Mediji Grupi. Da podsjetimo, od 2001. godine jednim od najznačajnijih dnevnih tiskovina u Hrvatskoj, Večernjim listom, upravlja austrijska Styria Medien AG odnosno Katholischer Medien Verein Privatstiftung o kojoj se u javnosti relativno malo zna, osim da je suprotno imenu izrazito liberalnih nadahnuća i nije bliska Crkvi, kako je i sam priznao predstavnik Styrie u Hrvatskoj, gospodin Ivan Tolj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon