PREPORUKA ZA EU: VELIČANJE DRAŽE MIHAILOVIĆA POVODOM DANA POBJEDE

Tekst: B. D.

Foto: Tanjug

Video: TV Telemark

Povodom Dana pobjede u Beogradu je 9. svibnja 2021. održana svečana akademija na kojoj su osim recitiranja fašističkih pjesama  organizacije “Zbor” Dimitrija Ljotića – “Mrtvi niste”, “Svi za jednoga” i “Mi znamo borbu što nas čeka”, prikazane na velikom ekranu fotografije Josipa Broza Tita i Draže Mihailovića, kao “ravnopravnih” boraca NOB-a. Podsjetimo, Ljotić je bio osnivač pokreta Srpski dobrovoljački korpus (SDK) koji je još 1935. godine, dakle prije početka holokausta, započeo suradnju s nacistima prilikom čega je otvoreno zagovarao istrebljenje Židova.

Osim četničkog dekora koji je jednim dijelom obilježio skup, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se u svom prigodnom govoru osvrnuo na neke događaje i osobe u Hrvatskoj, te je tom prilikom biranim riječima dodirnuo lik i djelo književnika i novinara Miljenka Jergovića. Organizator svečanosti u Beogradu bio je Odbor Vlade Republike Srbije za „njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije“. Više o tzv. antifašističkom derneku koji je održan u metropoli Srbije donosimo u kraćem videu koji se nalazi u prilogu teksta.

 

Mogli bismo zaključiti da iako nije bilo Porfirija, u slučajevima kada se Vučić i Dodik pojave na istom mjestu i u isto vrijeme, a još ako taj događaj ima dodirne točke sa Srbima, povijesno-medijski “spektakl” je zagarantiran.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon