PREMINUO PROF. DR. SC. RADOVAN PAVIĆ

Tekst: R. F.

Foto: M. L.

U 87. godini života u Zagrebu je preminuo prof. dr. sc. Radovan Pavić. Čitav svoj radni vijek proveo na PMF-u i na Fakultetu političkih znanosti.

Radovan Pavić rodio se u Delnicama 1933. godine u obitelji općinskog suca. Diplomirao je geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom Prilozi analizi socijalno – geografske strukture Gorskog Kotara i ogulinsko-plaščanske submontane udoline 1978. godine.

Bio je utemeljitelj i veliki promicatelj političko-geografskih i geopolitičkih istraživanja u Republici Hrvatskoj kojima je uvijek davao svoj poseban pečat. Njegova su istraživanja uvijek bila praćena inovativnim i kreativnim prikazima na geopolitičkim kartama koje je sam stvarao. Izvodio je nastavu na predmetu Opća politička geografija i geopolitika. Profesor Radovan Pavić bio je do umirovljenja 2000. godine jedan od najpopularnijih predavača na Sveučilištu u Zagrebu.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon