PREMINUO DR. ZDRAVKO TOMAC

Tekst: R. F.

Foto: www.dalje.com

Hrvatski političar Zdravko Tomac preminuo je u subotu, 4. siječnja 2019. u 83. godini, nakon kratke bolesti. Dr. Zdravko Tomac rođen je 1937. godine u Garčinu nedaleko Slavonskog Broda. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je kasnije bio i redoviti profesor. Tomac je uz Račana bio osnivač i istaknuti član SDP-a čiji je bio saborski zastupnik. Bio je i potpredsjednik Sabora te potpredsjednik vlade demokratskog jedinstva.

Nakon aktivnog bavljenja politikom, posvetio se publicističkom radu, a sukladno svom znanstvenom statusu, tematika njegovih knjiga je političko-povijesna. Zdravko Tomac je objavio više od 20 knjiga, uglavnom na hrvatskome, a dvije na engleskom i njemačkom jeziku. Dio Tomčevih knjiga sastavljen je od tekstova koje je objavljivao kao komentare ili kolumne u dnevnim i tjednim novinama a neke su kao samostalni radovi pisani kao knjige. Iako lijevog svetonazora, posljednja knjiga koju je dr. Tomac objavio u prosincu 2019. godine u Zagrebu posvećena je KGK pod naslovom “NARODNA PREDSJEDNICA”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon