“PREMIJERKA” – ODRŽANA PROMOCIJA NOVE KNJIGE JADRANKE KOSOR

Tekst: Panopticum

Foto: J. K.

Bivša premijerka, Jadranka Kosor u Novinarskom je domu u Zagrebu u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. predstavila svoju knjigu ’Premijerka’ na čijoj su promociji uz brojnu publiku bili Sonja Šarunić, Mirko Galić, Žarko Puhovski, Zoran Komar te urednik knjige Velimir Visković. Izdavač knjige je Naklada Ljevak iz Zagreba a tiskana je na 228 stranica. Prema reakciji publike čini se da je dnevno-politički orjentirana čitalačka publika dobila zanimljivo ljetno štivo.

Valja istaknuti kako knjiga Jadranke Kosor ide u red boljih hrvatskih autobiografija budući je njena žanrovska odrednica više naslonjena na autobiografsku prozu nego na memoaristiku. Kosorica piše u formi pripovjedačice razotkrivajući pritom svoju osjećajnu stranu. Naime, podosta piše o svojim dječjim traumama i o svojim brakovima koji su obilježili njezin život. Osim toga, Jadranka Kosor u svojoj knjizi relativno precizno izvještava o detaljima mnogobrojnih političkih susreta, stranačkom životu i nezaobilaznim zakulisnim političkim igrama. Posebni naglasak u knjizi dat je njezinoj ulozi u okončanju pristupnih pregovora Hrvatske i EU kao najuspješniji njezin doprinos hrvatskoj državnoj politici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon