PREMIJER RH U PRATNJI MINISTARA EU FONDOVA, MORA I PROMETA TE DIREKTORA HTZ POSJETIO OTOK RAB

Tekst: F. R.

Foto: T. M.

U Loparu na otoku Rabu u četvrtak, 24. studenog 2022. otvorena je nova sportska dvorana, a premijer Andrej Plenković, koji je sudjelovao na svečanosti otvorenja, rekao je kako je dvorana impresivna i čini značajan doprinos kvaliteti života otočana. Plenković je tom prilikom podsjetio i na niz projekata koji se ondje odvijaju i značajne investicije za razvoj Lopara te veliki i značajan doprinos koji turizam daje razvoju otoka. Načelnik općine Lopar Zdenko Jakuc rekao je da će sportska dvorana biti na usluzi svim generacijama, kao i djeci iz područne škole u Loparu.

Osim posjete Loparu Plenković je također razgovarao i s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem i njegovim suradnicima. Plenković je na sastanku s rabljanima napomenuo kako je Vlada proteklih godina učinila velike iskorake u otočnoj politici te na donošenju novog zakona i nove Strategije razvoja otoka, kao i na činjenicu da su resorna ministarstva podrška brojnim projektima na hrvatskim otocima.

Uz Andreja Plenkovića, na otoku Rabu su bili ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak, zatim ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon