PREMIJER PLENKOVIĆ U PRATNJI OČENAŠEKA KOD KARDINALA BOZANIĆA

Tekst: Panopticum

Foto: UZN

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak, 7. srpnja 2020. godine predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Uredu Zagrebačkog nadbiskupa. Susretu su prisustvovali i akademik Zvonko Kusić, glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, zatim Mate Granić te mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola.

Kardinal Bozanić čestitao je premijeru Plenkoviću na povjerenju koje su mu građani Republike Hrvatske iskazali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor. Uz pitanja suradnje Zagrebačke nadbiskupije i državnih institucija, tema susreta bila je društvena sigurnost i stabilnost u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti koje od svih čimbenika društva traži najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost. Budući da je jedan od aktualnih prioriteta za grad Zagreb i okolicu stvaranje zakonskog okvira za obnovu stradalih objekata, kardinal Bozanić zahvalio je na suradnji i dosadašnjoj podršci u procesu sanacije posljedica snažnoga potresa koji je oštetio obiteljske domove, zagrebačku katedralu i druge sakralne objekte 22. ožujka 2020. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon