PREDSTAVNIK EU ZA UPRAVLJANJE U KRIZNIM SITUACIJAMA POSJETIO RAZRUŠENU PETRINJU

Tekst: B. D.

Foto: MUP RH

U pratnji potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića Petrinju su u srijedu, 30. prosinca 2020. godine posjetili povjerenik Europske unije za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčič i potpredsjednica EK Dubravka Šuica.

Lenarčič je izjavio kako je u Petrinju došao da izrazi solidanost građanima Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske. Prije dolaska u Petrinju Lenarčič se ranije tijekom dana sastao i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Pomoć je ponudilo 13 država EU – Rumunjska, Češka, Slovenija, Italija, Švedska, Litva, Grčka, Austrija, Bugarska, Mađarska, Portugal, Slovačka, Francuska, te jedna država izvan bloka, Turska. Riječ je uglavnom o opremi za smještaj poput zimskih šatora, kontejnera, kreveta i druge opreme, a financijsku pomoć Hrvatska će dobiti iz Europskog fonda solidarnosti. Novac iz tog fonda Hrvatska je već koristila za poplave, a ove godine, kada je bila pogođena potresom u ožujku dobila je gotovo 700 milijuna eura.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon