PREDSTAVNICI SAVJETODAVNOG ODBORA VIJEĆA EU ZA NACIONALNE MANJINE U POSJETU RH

Tekst: Panopticum

Foto: ULJPPNM

U Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH, ravnatelj Alen Tahiri primio je 9. ožujka 2020. godine predstavnike Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za provedbu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina g. Martina Collinsa predstavnika Irske, gđu Alionu Grossu predstavnicu Republike Moldavije i gđu Marie Hagsgård predstavnicu Švedske koji borave u posjetu Republici Hrvatskoj u okviru Petog ciklusa praćenja provedbe Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.
Teme razgovara bile su razvoj događaja nakon podnošenja zadnjeg 5. Izvješća Republike Hrvatske o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina za petogodišnje razdoblje. Predstavnici Savjetodavnog odbora Vijeća EU u petodnevnom su posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati i s predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, predstavnicima manjinskih vijeća i udruga te drugim dionicima u Zagrebu, Vukovaru, Bilju, Pakracu, Rijeci i Čakovcu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon