PREDSTAVNICI KLASTERA KULTURNIH INDUSTRIJA POSJETILI PREDSJEDNIKA RH

Tekst: N. J.

Foto: Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. predstavnike Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija. U izaslanstvu su bili predsjednica Klastera kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Bojan Baletić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Aleksandar Battista Ilić i dekanica Akademije dramskih umjetnosti Franka Perković.

Predstavnici klastera ukazali su Predsjedniku Republike na važnost i neophodnost potpore sektoru kreativnih i kulturnih djelatnosti. Istaknuli su pri tome kako Hrvatska ima veliki potencijal u tom sektoru jer kroz svoje djelovanje može osigurati i visoku dodanu vrijednosti ostalim gospodarskim granama, pogotovo turizmu. Od posebne je važnosti za ovaj sektor, naglašeno je na sastanku, izrada strategije sektora kreativnih djelatnosti i industrija kao i institucionalna i infrastrukturna podrška razvoju kreativne i kulturne industrije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon