PREDSTAVNICI HRVATA U VOJVODINI OSUDILI PALJENJE LUTKE S VUČIĆEVIM LIKOM NA KARNEVALU U KAŠTEL STAROM

Tekst: Panopticum

Foto: DSHV

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) ocijenio je u srijedu, 14. veljače, 2024. sramotnim i neprimjerenim paljenje lutke s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom. Riječ je o nedopustivom događaju, izjavio je u stranačkoj poruci čelnik te stranke i ministar u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov.

“Neprimjereno i točka! Bez ikakve zadrške i daleko od želje da uvažimo kakve god okolnosti, držimo ovaj čin ogavnim i monstruoznim”, objavio je DSHV na društvenim mrežama.

Podsjetimo, u utorak, 13. veljače 2024.  je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju, koju su ove godine predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin, koji su bili prikazani poput Don Quijota i Sancha Panze na magarcima te su njihove lutke na kraju završile u plamenu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon