PREDSTAVLJANJE NOVOG DEMOGRAFSKOG PROJEKTA REPUBLIKE HRVATSKE

Tekst: I. M.

Foto: SSMH

U Sindikatu radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske u Zagrebu u srijedu, 28. travnja 2021. godine održati će se predstavljanje projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora.

Demografski projekt će tom prilikom predstaviti njegovi voditelji Ivan Majstorić i Katarina Plancutić, zatim dr.  Stjepan Šterc, predstojnik Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marina Perić Kaselj, ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti, Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i Srećko Kajić, predsjednik Kluba studenata geografije Zagreb.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda a temelji se na međusektorskoj suradnji koja je izostala u području bavljenja problematikom učinaka negativnih demografska kretanja na društveni i gospodarski razvoj Hrvatske. Projektom će se učvrstiti suradnja 12 partnera te 8 novih dionika iz cijele Hrvatske kako bi se kroz dijalog s javnom upravom postigao glavni cilj – kreiranje smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima. U svrhu toga provest će se znanstvena istraživanja iz 3 područja: iseljavanje mladih iz Hrvatske, migracije i nacionalna sigurnost te demografski potencijali hrvatskog iseljeništva.

Partneri na projektu su: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu, Udruga mladih i diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Klub studenata geografije Zagreb, Udruga mladih i studenata SplitMisli, Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruga iseljenika, povratnika i useljenika, Mladi Sikirevaca i Jaruga, Općina Antunovac i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon