PREDSTAVLJANJE NAJNOVIJEG SLOVENSKOG DIZAJNA NA ZAGREB DESIGN WEEKU 2021.

Tekst: F. Jurković

Foto: MAO

Osmo izdanje najvećeg hrvatskog festivala dizajna, Zagreb Design Weeka, koji će se održati od 21. do 26. rujna 2021. u Hali V. zagrebačkog Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na partner lokacijama, donosi zanimljivu izložbu pod nazivom „Budućnost življenja“ Centra za kreativnost slovenskog Muzeja arhitekture i dizajna (MAO) iz Ljubljane. Centar za kreativnost (MAO) — interdisciplinana je platforma koja povezuje, promiče, predstavlja i podržava aktivnosti i razvoj slovenskog kultunog i kreativnog sektora.

Naime, trideset i jedan izložak predstavlja odgovor slovenskih dizajnera na promjene izazvane pandemijom Covid-19 koji objedinjuju stvaralaštvo i poslovnu viziju. Izložba je u funkciji isticanja malih robnih marki koje izražavaju funkcionalnost, strast za suživotom s prirodom, inovativne načine primjene lokalnih materijala, posebice drva, te nove tehnike proizvodnje podržane tradicijskim obrtima i naprednim tehnikama održive proizvodnje. Od namještaja do rasvjetnih tijela, svi predmeti dizajnirani su i proizvedeni u Sloveniji u skladu sa suvremenim trendovima upotrebe ekološki održivih materijala i procesa, tradicijskih obrta i ručnog rada, te istražuju nove proizvodne procese i načine upotrebe.

Podsjetimo, prije Zagreba je izložba „Budućnost življenja“, koja inače nudi jedinstven uvid u suvremenu slovensku dizajnersku scenu, predstavljena u Parizu, Beču i Berlinu. Predstavljanjem svog suvremenog dizajna Republika Slovenija obilježava svoje šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU–a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon