PREDSTAVLJANJE KNJIGE BIBLIJSKI BESTIJARIJ

Tekst: F. R.

Foto: HID

U srijedu, 23. studenog 2022. u čitaonici Biblijskog instituta u Zagrebu, Gajeva 9a s početkom u 17 sati održati će se predstavljanje knjige pod naslovom „Biblijski bestijarij – uloga i mjesto životinja u Bibliji“. Knjigu će predstaviti autor Danijel Berković te dr. sc. Boris Beck i dr. sc. Kotel DaDon.

Autor je u ovoj knjizi na znanstveno i logično argumentirani način, uz obilje dobro odabranih i protumačenih biblijskih navoda, pokazao da se metaforizacija, analogije i alegorije, u kojima se spominju pojedine životinje u svetopisamskom tekstu, od bitne važnosti za njegovo razumijevanje.

Knjiga “Biblijski bestijarij” je rezultat višegodišnjeg znanstvenog istraživanja a pokazuje da jedna drevna književna vrsta može biti znanstveno relevantna u obliku akademskog priručnika koji pruža originalan i suvremen pogled na tumačenje Svetoga pisma. Zbog svega je toga “Biblijski bestijarij” svjež i zanimljiv pogled na važne aspekte Svetoga pisma koji su često nezasluženo ostali u sjeni. Ovo je poziv na dublje razumijevanje nas samih kao ljudskih bića i Božjih stvorenja, kao i na humaniji odnos prema životinjama kojima je Stvoritelj, kao i nama, dao dah života.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon