PREDSTAVICI STRANIH ULAGAČA PREDSTAVILI PREDSJEDNIKU RH BIJELU KNJIGU

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjenika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruženja stranih ulagača u Republici Hrvatskoj (FICC). Predstavnici Udruženja stranih ulagača uručili su predsjedniku Milanoviću novo izdanje Bijele knjige „Konkurentnost nema alternativu“ te mu predstavili sadržaj tog dokumenta.

Bijela knjiga redovito izlazi od 2013. i prvi je dokument takve vrste u kojem članovi Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj daju svoj pogled na trenutno okruženje za strana ulaganja te konstruktivne preporuke koje potiču pozitivne promjene u hrvatskom poslovnom okruženju. S predsjednikom Milanovićem predstavnici Udruženja razgovarali su o trenutnoj situaciji stranih ulaganja u Hrvatskoj te o sadržaju novog izdanja Bijele knjige, njezinim zaključcima i preporukama te kako ih implementirati kako bi se unaprijedila poslovna klima vezana uz strana ulaganja u Hrvatskoj.

Prema riječima predsjednika Udruženja Mladena Fogeca, novo izdanje Bijele knjige naglašava važnost i neophodnost poslovne klime koja potiče brzinu odlučivanja i odvijanja investicijskih poslovnih procesa što izravno pridonosi konkurentnosti, ubrzava razvoj, stimulira povratak, zaustavlja iseljavanje te privlači ljude koji idejama, kapitalom i produktivnošću mogu pridonijeti razvoju Republike Hrvatske. U ime Udruženja, Fogec je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Milanović prepoznao značaj ovakvog dokumenta te istaknuo kako su otvoreni za dijalog o zajedničkom radu s ciljem poboljšanja poslovne klime i stranih ulaganja u Hrvatskoj.

U izaslanstvu Udruženja stranih ulagača uz predsjednika Mladena Fogeca na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su potpredsjednici Udruženja Tomislav Šlat i Viktor Pavlinić, članovi Upravnog odbora Udruženja Vedrana Jelušić Kašić i Zoltán Áldott te glavni tajnik Udruženja Sandro Baričević. Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Bartol Šimunić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon